Buitenschoolse opvang BSO Kidsenter

Buitenschoolse opvang BSO Kidsenter

Kinderen van 4-13 jaar zijn van harte welkom op onze buitenschoolse opvang, van maandag t/m vrijdag van 07.30 – 18.00 uur. We maken daarvoor gebruik van een speellokaal in het gebouw van basisschool De Roerganger aan de Voormors 2 in Enter. Praktisch voor de leerlingen, veilig en professioneel ingericht voor elke leeftijd en voorzien van alle faciliteiten.

De opvangruimte

In de overzichtelijke ruimte met verschillende speelhoeken, kunnen kinderen volop tot ontwikkeling komen. Onze pedagogische medewerkers hebben voortdurend toezicht op de groep. Het lokaal is 83 m2 en er is een aangrenzende buitenruimte, die is afgesloten met een hek, waar de jongens en meisjes naar hartenlust kunnen spelen. Er zijn volop goedgekeurde speeltoestellen, verplaatsbare toestellen, fietsjes, een zandbak, etc. Kinderen voelen zich hier direct thuis in deze vertrouwde omgeving en open sfeer.

Programma

Er is ruimte voor 22 kinderen. We werken met een zogeheten ‘verticale stamgroep’, waarbij alle leeftijden zijn gemengd. De activiteiten stemmen we uiteraard af op de leeftijd van de kinderen. En de kinderen hebben zelf ook inspraak in het programma van die dag. Onze pedagogische medewerkers houden vanzelfsprekend nauw contact met de ouders over de ontwikkeling van het kind. Ook maken zij praktische afspraken over tijden en eventuele wijzigingen in de opvanguren.

Veiligheid

Vanzelfsprekend wordt onze buitenschoolse opvang ook regelmatig gecontroleerd door de Inspectie voor de Volksgezondheid. Op de pagina beleid vindt u meer informatie. Veiligheid en hygiëne zijn belangrijke pijlers binnen onze kinderopvang. Op deze pagina leest u alles over onze maatregelen om uw kind zo veilig mogelijk op te vangen.

Ruimte voor ontwikkeling

Net als in de gastouderopvang vinden we het belangrijk kinderen – letterlijk én figuurlijk - de ruimte te geven om zich te ontwikkelen op weg naar de volwassenheid. Daarbij ondersteunen we hen op een professionele manier. Met respect over en weer en volop interactie tijdens de verschillende activiteiten. Ieder kind is immers anders! Vanzelfsprekend staan hygiëne en veiligheid hoog in het vaandel en voldoet onze opvang aan alle wettelijke eisen.

Meer informatie over onze aanpak en visie vindt u in het pedagogisch beleidsplan, deze kunt u hier downloaden.

Vrijblijvende informatie over de BSO? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.